Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This module is currently closed

Zie je geen cursusinhoud staan? Log dan eerst in via Mijn account.

Masterclass Antwoorden vanuit de onderstroom

Dankbaar kijken we terug op de tweedaagse Masterclass van 14-15 juni 2023, die we met elkaar betekenis hebben gegeven.

Terugblik
Tijdens deze Masterclass ben je tot de kern gekomen van jouw vraag door ook die onzichtbare aspecten zichtbaar te maken, die je terug kunnen trekken in oude patronen.

Neem de tijd om de inzichten die je hebt opgedaan te integreren. Daar hoef je niet iets actiefs voor te doen. Erbij zijn en ze toelaten is vaak voldoende. En wellicht merk je op dat er de komende tijd verdiepende inzichten naar de oppervlakte komen.

We hebben gewerkt met verschillende vormen van opstellingen die als bouwstenen werkten om stappen te zetten in jouw (persoonlijk) leiderschap. Op dag twee heb je de inzichten uit die opstellingen geïntegreerd.

Systemisch werken
Uitgebreide achtergrond informatie over systemisch werken vind je in deze aparte module:
Module Systemisch werken

Integreren van inzichten
De eerste stap van dag 2 was een meditatieve terugblik. Deze hebben we voor je opgenomen.

Audio – Meditatieve terugblik – Integreren van inzichten, door Jolien Slavenburg

Overstijgen van je geweten
Je hebt ontdekt dat het overstijgen van je persoonlijk geweten een uitdagende stap is. Hiermee breek je als het ware met de ongeschreven regels uit je familie van herkomst. Dat kan levensbedreigend voelen vanuit ons oerinstinct en gaat gepaard met gevoelens van primaire angst en schuld. Maar de keuze durven maken om trouw te zijn aan je eigen waarheid leidt tot vrijheid en volwassenheid. Je komt daarmee steeds dichter bij de kern van wie je werkelijk bent.

Van innerlijk weten naar impact
In de middag van dag 2 heb je de stappen gezet van innerlijk weten naar impact. Zo heb je de voorwaarden gecreëerd voor krachtig intuïtief leiderschap. Dit deden we aan de hand van het Kernzaken model. We geven je graag toegang tot de aparte module waarin deze stappen zijn uitgewerkt. Hier vind je hand-outs en audio’s die je er stap voor stap doorheen leiden. Je kunt de oefeningen uit het eerste hoofdstuk van de module ook mooi gebruiken als je vastloopt in oude mechanismen.

Bekijk hier de Module Intuïtief Leiderschap

Reflectie
Tijdens de dagen heb je op verschillende manieren systemische ervaringen en inzichten opgedaan. Tijdens de meditaties, door het opstellen van je eigen familielijn, door de opstelling door (een deel van) de groep vanuit jouw vraag, door representant te zijn in de opstelling van een ander (je staat vaak niet toevalling voor een bepaalde persoon/energie/ thema opgesteld) en door wat we tussentijds gedeeld hebben. Al die ervaringen zullen, veelal onbewust, doorwerken.  


Reflectie-opdracht
We willen je uitnodigen voorafgaand aan onze follow-up sessie van 28 juni een moment te nemen om de film nog eens terug te spelen en stil te staan bij waar je nu staat.  Daarbij kan de audio van dag 2 nog behulpzaam zijn, samen met je aantekeningen. Wat was je startvraag, wat zijn de belangrijkste inzichten uit deze dagen? En vooral: hoe is het nu? Wat is er (subtiel) in beweging gekomen, duidelijk geworden of juist rustiger geworden?
We nodigen je uit om hiervan een reflectieverslagje te schrijven waarmee je je inzichten verankert. Je kunt het verslag rechtstreeks naar ons mailen. Indien je daar toestemming voor geeft, kunnen we deze ook doormailen aan de anderen uit de groep. Dat zal onze follow-up bijeenkomst nog veel rijker maken.

Fijn als je je reflectieverslag uiterlijk 27 juni kunt mailen naar jolien@kernzaken.nl

Online follow-up
Op 28 juni hebben we om 19.30 uur de online follow-up van het programma. Je hebt daarvoor een invite via Teams ontvangen.

Warme groet,
Jolien Slavenburg en Erik Frieling

Categorieën: deelnemer