Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This module is currently closed

Zie je geen cursusinhoud staan? Log dan eerst in via Mijn account.

Beste deelnemer,

Welkom bij deze module. Gebruik hem naar wens, wanneer je moeite hebt om te ontspannen en tot rust te komen óf juist wanneer je ruimte hebt voor verdieping.

Wanneer je meer toegang wilt krijgen tot je intuïtie, kun je eigenlijk niet om je lichaam heen. Het lichaam is de boodschapper, zowel van wat er in jezelf speelt als wat er in je omgeving speelt. Om die boodschappen zuiver te horen is het nodig dat je stilte in jezelf kunt ervaren.

Het kan een hele kunst zijn om die stilte in jezelf op te zoeken. Tijd lijkt een schaars goed te zijn in onze samenleving, onze agenda is vol.
Maar er kan meer nodig zijn dan alleen beschikbare tijd. Wanneer je dan eindelijk gaat zitten om de stilte te ervaren, blijkt dat het in je hoofd een drukte van belang is: je to do lijstjes, de spannende meeting van morgen, het conflict van gisteren, acuut vragen ze om aandacht.
Wanneer het gebrek aan tijd en rust in je hoofd langere tijd zo doorgaat, wordt er spanning opgeslagen in het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Die spanning blokkeert de energiestroom, nodig om nieuwe energie op te nemen en oude energie los te laten. Waardoor nog meer drukte in je hoofd, nog meer spanning enz, de vicieuze cirkel is rond.

Wanneer lichaam en geest gespannen zijn, komen intuïtieve boodschappen niet goed door.

Die spanning kunnen we ontladen door ruimte te maken in het lichaam. We doen dat in dit programma via ademoefeningen en rustig bewegen. Je gaat voelen waar in je lichaam de spanning vastzit, waardoor je daar ruimte en zachtheid kunt creëren. Je gaat leren wat fysiek loslaten feitelijk is, dat vanzelf gevolgd wordt door emotioneel loslaten. Je gaat de energie in het lichaam beter laten stromen. Doordat je de oefeningen met volle aandacht uitvoert, keer je naar binnen, naar de stilte.

Het lichaam is ontladen, de geest is stil: de stem van je zuivere weten is helder te horen, en het vermogen om te voelen wat er in je omgeving speelt, groeit.

Voor mij voelt dat als thuiskomen.

Ik put hierbij vooral uit technieken en de filosofie uit de klassieke yoga (raja yoga), geleerd van mijn leraar Jans de Haan en van mijn meester Swami Ma Tripurashakti Bharati. Sommige oefeningen komen uit de embodiment stretching van bewegingstherapeute Hanneke Verhulst en uit de mindfulness van John Kabat Zinn. De oefeningen leren je om voelend aanwezig te zijn in je lichaam. Voor de meditaties is het gedachtegoed van Een Cursus in Wonderen een steeds grotere inspiratiebron.

Voel je vrij om uit deze module te gebruiken wat bij je past. Hij wordt nog geregeld aangevuld met meer oefeningen en meditaties. Voel je vrij om te komen met tips, of vraag om aanvulling wanneer je iets mist. En voel je vooral vrij om contact met me op te nemen wanneer je vastloopt in je beoefening! Ook een 1-op-1 sessie in Bussum (of op jouw locatie) is altijd mogelijk.

Warme groet,
Sanne Vos

“When the body is open, the heart is open.”

Categorieën: deelnemer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder