Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This module is currently closed

Introductie intuïtief leiderschap – brons

Zie je geen cursusinhoud staan? Log dan eerst in via Mijn account.

Beste ,

Er drukt al genoeg op je… 

In de wereld stormt het. De uitdagingen in de maatschappij die invloed hebben op je organisatie en leiderschap zijn talrijk. Dit kan onrust oproepen bij je team(s), klanten en jezelf.  Als je niet uitkijkt word je meegezogen, weg van jouw kern.

De storm kun je niet stilleggen. Wel kun je zo nu en dan “in het oog van de storm stappen”. Daar waar het volstrekt (wind)stil is. Dit is de plek waar je de connectie met je eigen wijsheid kunt versterken en zo de noodzakelijke rust en focus creëren voor jezelf en je omgeving.

In deze korte online kennismakingscursus, inclusief de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek bied ik je graag wat eerste handvatten om in dit oog te stappen en jouw uitdagingen van dit moment aan te gaan.

Er drukt al genoeg op je…

In deze minicursus leer je wat intuïtie is en hoe je ruimte kunt maken voor je intuïtieve intelligentie. Ook in deze onvoorspelbare tijd met al zijn mogelijkheden. Je bepaalt makkelijker je koers, neemt sneller wijze beslissingen én neemt je mensen mee in een turbulent tijdperk.
Dit doe je online én toch weg van het beeldscherm. Beweging en natuur (al is het maar in het park) helpen je vanuit ontspanning nieuwe inzichten op te doen.  Deze cursus bevat een wandel-audio, waarin je leert ontspannen, focussen en anderen meenemen in een complexe situatie.

Wat je intuïtie je kan brengen

 • Je versterkt je innerlijke rust, vertrouwen en wijsheid 
 • Je maakt de juiste keuzes voor dit moment
 • Je kunt jouw boodschap helder communiceren, ondanks deze complexe situatie
 • Weerstand wordt wind mee
 • Je creëert draagvlak en bereikt samen meer, voor een betere toekomst.

In je eigen tijd

Deze cursus bestaat uit twee modules die je in eigen tijd volgt. De variatie in werkvorm maakt het levendig en goed inpasbaar in je drukke agenda. In het persoonlijke gesprek gaan we specifiek in op je eigen situatie en uitdagingen.

Onderwerpen:
1. Wat is intuïtie en hoe maak je er slim gebruik van?
2. Ruimte creëren voor verstilling.

Waarom een cursus in intuïtief leiderschap?

We leven in een transitietijdperk. Onze traditionele manier van kijken, denken en oplossingen genereren, past niet meer in de huidige tijd.
We mogen onszelf en wat werkt in organisaties en bedrijven opnieuw uitvinden. Dat biedt kansen, maar ook veel onzekerheid. Misschien roept het vragen bij je op. Vragen als hoe…

 • houd ik mijn vertrouwen, rust en focus vast?
 • neem ik passende besluiten?
 • blijven we het samen doen?
 • inspireer en motiveer ik anderen, ook online?

Aan deze vragen kunnen gedachten ten grondslag liggen als:

 • Doe ik nog wel waar ik in geloof en gelukkig van word?
 • Behouden we de energie en verbinding met elkaar?
 • En hoe sluiten we aan bij de veranderende vragen in de markt en samenleving?
 • De onrust in de maatschappij kunnen jij en ik niet oplossen, wel hoe we ermee omgaan. De huidige tijd nodigt ons uit (en dwingt ons) nieuwe wegen te bewandelen.

Over een paar jaar is het normaal dat in boardrooms in heel Nederland de vraag wordt gesteld: ‘Wat is jouw eerste ingeving? Wat zegt je intuïtie je hierover?’

Wat kan jij doen?

Wat jij nu kunt doen is de connectie met je eigen wijsheid versterken. Zo creëer je de noodzakelijke rust en focus voor jezelf en je omgeving.
Intuïtief leiderschap gaat over het versterken van je eigen wijsheid en zuiver leren communiceren met anderen.
Deze ontdekkingstocht begint bij jezelf. In deze online minicursus, inclusief 1 op 1 gesprek bied ik je graag de handvaten om hierin je uitdagingen van dit moment aan te gaan.

Taak- en resultaatgericht, zo zijn we gekomen waar we zijn, gestimuleerd door onze opvoeders en voorbeelden. Maar hoeveel meer kan het zijn… met meer plezier en uiteindelijk ook beter resultaat. Ik gun het iedereen dit te ervaren. Nog iedere dag ervaar ik de positieve effecten van mijn leergang intuïtief leiderschap, in privé en zakelijke situaties.
BEN MUREAU, Director Innovation at Aalberts hydronic flow control

Wie zijn wij?

Wie ben ik?
Als intuïtief, dromerig, meisje, wist ik al dat ‘mensen verder willen helpen’ mijn drijfveer was. Tijdens mijn eerste baan kwam ik stevig met beiden voeten op de vloer. Ik begon mijn loopbaan met de behandeling van militairen en veteranen die met een oorlogstrauma terugkeerden van onze missies. Ik ontdekte hoezeer het juiste doen op het juiste moment op de proef kan worden gesteld en wat de consequenties daarvan zijn. De inzichten over angst, behoefte aan erkenning en regie nemen, nam ik mee naar overheid en bedrijfsleven, waar ik nu 25 jaar directieleden en high professionals begeleid om vanuit eigen wijsheid hun impact en draagvlak te versterken. Eerst via Bureau Slavenburg, daarna middels Kernzaken.

Jolien Slavenburg

Wat is Kernzaken?
In 2014 besloten we met Kernzaken de focus helemaal op Intuïtief Leiderschap te leggen. Een weinig gebruikt begrip in die tijd.
Mijn toenmalige compagnon, Gert-Jan van Schaik, was een paar jaar terug van een driejarige Boeddhistische retraite en had een sterk verlangen de eeuwenoude Oosterse wijsheid te vertalen voor Westerse organisaties. Ik zelf liep al langer met de vraag, hoe het zou zijn als leiders loskomen van hun persoonlijke kwetsuren en verlangens, en zo hun invloed aanwenden om betekenisvolle organisaties te creëren? In verbinding met zichzelf, de ander en het grotere geheel? Ik voelde een sterke wens om mijn ervaring in verstilling en aanboren van intuïtie te delen met de visierijke leiders van nu.
Sindsdien heb ik mijn werk volledig toegespitst op het bekrachtigen van het nieuwe leiderschap, waarin het versterken van intuïtie een cruciale rol speelt. Zo ontstonden de programma’s van Kernzaken. 
In 2017 is Gert-Jan een andere weg ingeslagen en ben ik, samen met ons team, verder gegaan met deze missie. Intens dankbaar voor het fundament dat we samen legden. Daarnaast ben ik als lector intuïtief leiderschap verbonden aan Nyenrode Business University in diverse Leadership Programs.

Het functionele gebruik van intuïtie waarin Kernzaken voorop gaat, zal de komende jaren breed ingezet gaan worden in organisaties.

Intuïtief leiderschap heeft mijn impact als Verandermanager versterkt en privé veel geluk en rust gebracht. Vertrouwen in mijzelf, mijn intuïtie en in mijn omgeving zorgde ervoor dat ook mijn collega’s dit vertrouwen voelden en daardoor groeiden ook zij! De mooiste open samenwerkingen ontstaan, talenten komen tot bloei en de resultaten gaan omhoog. Ik wens iedereen deze kans tot groei!
JESSICA LAURENSE, changeleader

Lees hier wat intuïtie is en hoe je er slim gebruik van kunt maken.

Categorieën: deelnemer