Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This module is currently closed

Zie je geen cursusinhoud staan? Log dan eerst in via Mijn account.

Bewustzijnstraining leiderschap in transitie

Welkom in deze Bewustzijnstraining. In deze module ontwikkel je je bewustzijn verder middels een aantal korte audiolessen met oefeningen, meditaties en contemplaties.

Meditatie en contemplatie
Meditatie is er vooral op gericht om voor een bepaalde tijd een ruimte van rust te vinden in jezelf. Zó nodig in alle drukke bezigheden. Vanuit die rust creëer je meer overzicht in je denken en handelen, en versterk je je intuïtie. Hierdoor wordt het makkelijker je eigen wijsheid aan te boren in je leiderschap. Het maakt dat je beter in staat bent de besluiten te nemen die jou, de ander en het grotere geheel dienen. Het geeft je de daadkracht te handelen vanuit wat je weet dat klopt.

Vanuit deze meditatiekracht creëer je ook een prachtige basis om nog een stap verder te gaan; namelijk richting contemplatie. In contemplatie laat je bepaalde wijsheden rustig binnensijpelen in je geest. Eigenlijk zonder erover na te denken. Vanuit de meditatieve rust ‘weet’ je, erváár je, of die wijsheid ook voor jou waarheid is: of hij klopt en past bij wie jij bent of niet. Dat kan transformerend werken. Het doel van contemplatie is dan ook om van jou de beste versie van jezelf te maken die je maar kunt zijn. Of misschien kunnen we beter zeggen: om jou duidelijk te maken dat jij al lang precies de juiste, perfecte versie van jezelf bént.
Contemplatie gaat daarmee vaak over de zin van het menselijk bestaan, en over het gevoel (dat je misschien herkent) dat je hier bent met een veel groter levensdoel dan je mind kan omvatten. Daarover dénken brengt meestal geen inzicht in wat dat doel dan is. Contemplatie kan je naar de ervaring brengen, zodat je intuïtief wéét wat waar is voor jou.

Hoe werkt intuïtie?
We krijgen continu intuïtieve signalen door. Deze signalen geven bruikbare informatie bij het aanvoelen van situaties en het nemen van besluiten op allerlei gebied. Intuïtie communiceert via dezelfde zintuigen als onze dagelijkse waarneming (in de vorm van beeld, geluid, gevoel en soms zelfs een via een smaak of geur). Je zou kunnen zeggen dat het informatieverschaffing via onze interne zintuigen is. Als het bijvoorbeeld gaat om je visuele waarneming zie je iets niet letterlijk, maar komt er ineens een beeld bij je op. Soms ‘weet’ je iets ineens. Daar zijn altijd zintuiglijke signalen aan vooraf gegaan. Niet verwonderlijk als je beseft dat ons onbewuste denken 200.000 keer zo snel is als ons bewuste denken. Waarom werken we zo weinig met deze informatie?

  • meestal herkennen we de signalen niet eens (omdat we zo druk zijn in ons hoofd);
  • als we signalen herkennen, negeren we dit meestal (doen ze af als irrelevante bedenksels of toeval);
  • het is lastig intuïtie te onderscheiden van ruis in de vorm van emotie, ratio en instinctieve neigingen. Het eerste gaat over ‘zuiver weten’, het tweede over impulsen die opkomen vanuit overlevingsstrategieën.

In deze module leer je met simpele oefeningen om die kalmte in jezelf te versterken. De ervaring leert dat deelnemers die deze module consequent volgen, de grootste sprongen maken in het bereiken van hun doelen.

Listen to the whisper – Steven Spielberg

Zoals Spielberg mooi verwoordt, is de stem van je intuïtie vaak een fluistering. Je intuïtie kunnen herkennen en op de juiste manier inzetten, vraagt kalmte van geest. Wijze leiders maken actief gebruik van vormen van mindfulness om deze kalmte in zichzelf te versterken. 

Cyclus van leren
Je krijgt vanaf nu op gezette tijden, ongeveer eens in de 3 weken, een meditatie, les of contemplatie. Wij doen ons uiterste best om hierbij zo veel mogelijk aan te sluiten bij het proces van jou en de overige deelnemers in deze groep.
Je kunt deze audio’s blijven herhalen, ze werken op een steeds diepere laag dan voorheen bij je door. Dit helpt je om steeds de rust in jezelf terug te vinden en met meer helderheid te zien wat een situatie van je vraagt. Zo blijf je continu stappen zetten in je eigen leerproces en ontdekkingsreis.
Natuurlijk blijft de bewustzijnstraining ook beschikbaar voor je na je programma.

Toepassen
We vragen je om een routine in te bouwen om dagelijks met de lessen en oefeningen in deze module aan de slag te gaan. Dit zal ongeveer een kwartier van je tijd vragen.  

Wanneer je hierin vastloopt of het gaat niet zoals je wil (ook maar een heel klein beetje!), neem contact op met onze meditatietrainer Sanne Vos, via sanne@kernzaken.nl of bel haar op 06-14235536. Veel succes en plezier!

Hartelijke groet, Jolien Slavenburg en Sanne Vos

Categorieën: deelnemer