Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This module is currently closed

Back to business 2020 – Leiderschapsretraite weekend 11-13 september

Zie je geen cursusinhoud staan? Log dan eerst in via Mijn account.

Wanneer verantwoordelijkheid vrijheid wordt

Van harte welkom!
Fijn dat je met ons meegaat op het leiderschapsretraite weekend! Zo kunnen we je deelgenoot mogen maken van iets waar we zelf zo enthousiast over zijn.

Verantwoordelijk wordt vrijheid als je volledig kunt vertrouwen op je eigen keuzes. In de zomervakantie geven we vaak uiting aan ons verlangen aan vrijheid en genieten van wat dit biedt. Daarna begint het “moeten” weer.

Tijdens dit weekend duiken we de verstilling in om te onderzoeken hoe je continu vrijheid kunt ervaren in je verantwoordelijke leiderschap. Hiermee creëer je tevens een setting van eigenaarschap. Dit biedt ook je omgeving ruimte om, vanuit een gevoel van vrijheid, creatief en productief te handelen.

Door deel te nemen aan dit programma gun je jezelf een reset, die effect heeft op jou én je omgeving. Je ontdekt hoe je het (werkende) leven meer als een spel kunt zien en dat je daarvan kunt genieten. Dit geeft ruimte om dingen meer te laten ontstaan. Zo zal het steeds minder voelen als hard moeten werken om resultaten te bereiken.

In de wekelijkse ondersteuning via deze leeromgeving, die je naderhand ontvangt gedurende 3 maanden, waarborgen we dat je de inzichten blijft toepassen in de praktijk.

Wat het je brengt:

 • Ruimte en vrijheid ervaren, óók in de dagelijkse hectiek.
 • Tools om snel tot ontspanning en inzicht te komen
 • Je minder laten leiden door ogenschijnlijke tegenvallers.
 • Handvatten om je vrijheid daadwerkelijk te leven.
 • Diepe ontspanning.

Drie bouwstenen
Het programma bestaat uit de volgende bouwstenen:

1. Intuïtieve inzichten vergroten. We werken met het belangrijkste Kernzakenmodel. Dit geeft je inzicht in wat jou nog blokkeert in het ervaren van vrijheid in leiderschap. Je zet de stappen om deze onvrijheid te doorbreken.

2. Ontspanning creëren. Ontspanning en een goede energiebalans zijn voorwaarden om vrijheid te ervaren in dagelijkse drukte. Je leert een systematische vorm van meditatie die je daarbij helpt. Deze is makkelijk te integreren is in je dagelijkse routine.

3. De kracht van niets doen benutten. Je hebt ‘lege tijd’ nodig om af te schakelen van de buitenwereld en inzichten te verankeren. Schrijven, mijmertijd of je hoofd leegmaken door een plons in natuurwater helpt om je indrukken te integreren.

Locatie
We verblijven in het Dominicanenklooster te Huissen, Gelderland.
Het adres is Stadsdam 1, 6851 AH Huissen.
Je beschikt over een eigen kamer met eigen sanitair in De Herberg, een fraaie nieuwe locatie op het terrein.

Tijden
Inchecken: Vrijdagavond 11 september, 18.30-19.00 uur. Voor wie wil is er de mogelijkheid om om 18.00 uur mee te eten in het klooster. Geef je daarvoor liefst zsm op bij Sanne, sanne@kernzaken.nl

Begin programma: vrijdagavond 19.00 uur. We werken die avond tot maximaal 22.00 uur.

Einde programma: zondagavond, rond 18.30 uur, na een uitgebreide soep- en salademaaltijd.

Vervoer
Wanneer je met de auto komt, kun je parkeren op het grote parkeerterrein aan de overkant van het klooster op de Stadsdam.
Wanneer je met openbaar vervoer komt, laat het ons even weten, dan zorgen we dat je het laatste stuk niet hoeft te lopen.

Dieetwensen?
Wanneer je om gezondheidsredenen dieetwensen hebt, laat het ons bijtijds weten (maartje@kernzaken.nl), dan geven we dat door aan de kok van het klooster.

Handig om mee te nemen 

 • Fijne buitenkleding en regenjas
 • Wandelschoenen
 • Eventueel een flesje water (voor als je langer buiten bent)
 • Telefoon (met lader) en oortjes voor enkele audio oefeningen
 • Badhanddoek en zwemkleding indien gewenst (er is open water op loopafstand)
 • Loszittende kleding voor lichaamsgerichte oefeningen
 • Warme sokken/sloffen (we doen een aantal oefeningen op blote voeten)
 • Meditatiekussen of -bankje als je daar graag op zit (wij nemen voldoende mee)
 • Eventueel je eigen hoofdkussen zodat je lekker slaapt (de bedden zijn goed!)
 • Op verzoek van het klooster, ivm corona maatregelen, graag je eigen handdoeken mee.

Telefoon uit? Goed idee!
Ook willen we je aanbieden dat je je telefoon het hele weekend verder op vliegtuigstand kunt laten, zodat je echt loskomt van het dagelijks leven. Daarvoor kun je het Kernzaken noodnummer aan je geliefden geven en inspreken in je voicemail. Veel mensen blijken het als een enorme rijkdom te ervaren dat ze niet uit het meditatieproces gehaald worden, in de wetenschap dat als er écht iets aan de hand was, ze goed bereikbaar zou zijn. Geen mail, geen appjes, geen telefoon, geen internet, geen nieuws, het is een bevrijdende luxe.

Het Kernzaken nood-telefoonnummer is 06-45142700. Deze pakken wij wél op dit weekend.

Verankeren
Onze persoonlijke ervaring is dat als je je ervaringen stevig verankerd in een retraite je daar de rest van het jaar de vruchten van plukt. Om je daarbij verder te helpen, hebben we deze leeromgeving aangemaakt. Hierin komen na het weekend de terugblik en ontvang je gedurende drie maanden elke week een herinnering aan het weekend, met een kleine oefening of tip.

Wij kijken er naar uit je te ontmoeten en er een heel mooi weekend van te maken samen.

Hartelijke groet,

Jolien Slavenburg en Sanne Vos

Module Inhoud

Uitklappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Categorieën: deelnemer