Intuitief leiderschap, leidinggeven vanuit verbinding en daadkracht.

Waarom deze leergang?

Veranderende wereld
De maatschappij verandert razendsnel. Het vraagt leiderschap van jou in je organisatie om daar op de juiste manier op in te spelen. Veranderingen bij moeten benen kan stress geven en leiden tot verkramping. Is het niet bij jezelf, dan vaak bij de mensen die je in de ontwikkelingen mee wil nemen, om te doen wat nodig is.
Het is de kunst om in deze setting de speelruimte te creëren waarin jij je overzicht en creativiteit maximaal kunt inzetten. Dan zal je steeds met nieuwe ogen naar de situatie die zich voortdoet kunnen kijken en jezelf de vraag stellen: Wat vraagt deze situatie nu echt van mij en mijn omgeving?
Tijdens de leergang leer je om draagvlak te creëren voor verandering en zo vanzelfsprekend de impact te hebben die nodig is om samen resultaten te bereiken. Voorwaarde om de resultaten te behalen die nodig zijn.

Verbinding als voorwaarde voor resultaat
Om deze doelen te bereiken is verbinding een belangrijke voorwaarde. Er zijn drie vormen van verbinding nodig voor daadkrachtig intuïtief leiderschap:

 1. De belangrijkste factor is de verbinding met jezelf.
  Noem het je interne voelsprieten, waarmee je checkt of iets klopt, raakt, past. Synoniemen voor verbinding met jezelf zijn: handelen vanuit je kern, je eigen wijsheid, je intuïtie, je ik- kompas. Dit kompas ga je scherp stellen, omdat het jouw koers en richting bepaalt.
 2. De tweede factor is steeds in staat zijn je te verbinden met je omgeving. Je gaat hiervoor je voelsprieten naar buiten toe verfijnen. Het vergroten van je omgevingssensitiviteit zorgt dat je aanvoelt wat er speelt en wat dit vervolgens van jou vraagt: wanneer ga je tot actie over, wanneer vraagt de situatie juist om terug te leunen? Verbinding aangaan met je omgeving zorgt voor commitment. Het helpt je om ook in complexe situaties met tegengestelde belangen elkaars intenties en taal te begrijpen om zo samen doelen te bereiken.
 3. Om anderen aan te kunnen sturen, ben je niet alleen nauw verbonden met je eigen koers, maar ook met die van je organisatie.
  Hoe meer je persoonlijke koers en missie (wat bij jou past) en de missie van je afdeling of organisatie (waar jij die koers tot uitdrukking brengt) in lijn met elkaar zijn, hoe natuurlijker je bent in leiderschap. Vanuit die helderheid ben je steeds weer in staat anderen mee te nemen om gezamenlijke resultaten te bewerkstelligen, zonder te hoeven overtuigen. Je dient daarmee een groter belang dan je eigen belang, maar neemt jezelf wel mee in iedere stap die je zet. Wij noemen dat de wij-intentie. Handelen vanuit wat goed is voor jezelf, de ander, je organisatie en het grotere geheel op langere termijn.

De leergang heeft als doel je hiermee te helpen.

Resultaat
Je zult in de leergang ontdekken dat hoe verder jij je bewustzijn vergroot op deze drie elementen, hoe vanzelfsprekender je koers en richting helder wordt. De keuzes die je maakt zullen logischerwijs uit die richting voortkomen. Je neemt makkelijker beslissingen en ervaart meer vrijheid en lichtheid in wat je doet. Dit geeft ontspanning en ruimte, zowel op je werk als privé.
Omdat wie je bent en wat je doet steeds meer samenvallen, zal je in staat zijn anderen op een natuurlijke manier te inspireren en mee te nemen in die steeds veranderende context. Dit doe je vanuit jouw bezieling. Zo creëer je stap voor stap de voorwaarden voor vernieuwend leiderschap vanuit daadkracht en verbinding.

Ben je er klaar voor? Stuur een mail naar info@kernzaken.nl  voor een kennismakingsgesprek of bel rechtstreeks met de docent op 0616290117. Download hier de brochure op

De leergang duurt 9 maanden en bestaat uit:

 • individueel start assessment
 • 7 live trainingsdagen in een kleine groep
 • 2 personal coachings (Skype)
 • 3 peergroup coachings
 • 3 informatieve webinars
 • Action learning opdracht
 • 1 back to nature dag
 • online intuïtie training
 • online lichaamsbewustzijnstraining
 • online discussiegroep
 • onbeperkt toegang tot online materiaal
 • slot assessment.

VIP programma
Het programma is uit te breiden met modules waarin je individueel gecoacht wordt en een exclusieve leiderschapsretraite aan de Middellandse zee in Spanje.
Meer info over deze variant vind je hier op de website. 

Docent van deze leergang is Jolien Slavenburg. Naast directeur van Kernzaken is zij als docent en executive coach verbonden aan diverse leiderschapsprogramma’s van Business University Nyenrode.


Categories: