Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #3430
   Maud Vissers
   Deelnemer

    Hallo allemaal,

    Hoe gaat het met jullie? En met het integreren van alles wat we geleerd hebben op de 3e dag en tijdens de audiolessen?

    Hierbij een update van mijn kant. Er gebeurt veel. Begin vorige week hebben we erg slecht nieuws gekregen van mijn moeder, er zijn door de tumor in de darmen uitzaaiingen in de lever geconstateerd, die niet meer te verwijderen zijn. We zijn veel bij mijn ouders geweest afgelopen week. Emotioneel, maar ook goed om veel samen te zijn nu. Inmiddels is duidelijk dat mijn moeder binnenkort begint met chemo om de lever zolang mogelijk stabiel te houden. Daar houden we ons nu aan vast. Ik moet zeggen dat het er erg heeft ingehakt. Inmiddels gaat het iets beter, nu duidelijk is hoe de behandeling er uit gaat zien en we uiteraard intens hopen dat de chemo aanslaat, maar vorige week was ik naast verdrietig ook erg boos. Op alles en iedereen, inclusief Byron Katie. Omdat zij durft te stellen: “wat is, is”. En: “wat volgens jou niet zou mogen gebeuren, moest gebeuren”. Wat?!? Ammehoela!!! Beste Katie, dit alles moest helemaal niet gebeuren!!!! Al met al schoten deze statements helemaal in het verkeerde keelgat en schoof ik haar tekst en oefening nog maar even voor me uit. Inmiddels heb ik bedacht dat ik het eerst maar probeer toe te passen op kleinere levenszaken en alledaagse irritaties. En eerlijk is eerlijk: daarbij kan ik echt voelen welke kracht van haar oefening uitgaat. Het voelt best omslachtig om al die gedachten en oordelen om te draaien en uit te werken, maar het doet me inzien hoe vernauwend het werkt als ik probeer met mijn gedachten te sturen wat anderen wel/niet zouden moeten doen. Hoeveel stress dat eigenlijk veroorzaakt. Dus ik heb het “goedgemaakt” met Katie ☺ en ben me toch wat meer in haar verhaal gaan verdiepen. Ook al voel ik me nu nog vaak “bewust onbekwaam”, ik merk ook dat ik het me eerder bewust ben van mijn gedachten en oordelen, en van mijn behoefte aan controle, maar ook dat ik wat milder word. Dat een bepaalde irritatie tav een collega (waar ik de schrijfoefening over heb gedaan) volledig is weggeëbd. De meditatie-oefening van Gert-Jan over het aanschouwen van gedachten helpt daar ook bij. Ik vind het nog lastig om hier gedurende de dag regelmatig bij stil te staan, ik kan me soms echt mee laten zuigen door mijn eigen gedachten, zorgen, angsten en gepieker. Het helpt me op zo’n moment de meditatie-oefening te doen. Mijn gedachten te aanschouwen of proberen de stilte op te zoeken.
    En o ja, op mijn werk heb ik besproken dat ik niet meer terug wil naar mijn “vroegere” aantal overuren. Dat mijn prioriteiten anders liggen nu. Dat ik hard wil werken, maar niet meer ten koste van alles. Een hele stap voor mezelf om dit zo uit te spreken.
    Tot slot, ik wil nog een verdieping aanbrengen in mijn action learning plan, maar daar ben ik door alle emoties van afgelopen weken niet aan toegekomen. @ Jolien en Sanne: een aangepaste versie volgt voor de kerst.

    Oeps, is wel weer een lang verhaal geworden… hopelijk is het een beetje te volgen.

    Ik hoop in ieder geval dat het jullie allen goed gaat, en ik wens jullie een goede tijd toe met veel lichtjes.

    Lieve groet,
    Maud

   • #3442

    Hoi Maud,

    Wat heftig allemaal, maar wta heb je dit op een mooie en ook positieve manier woorden gegeven.

    Sterkte.

    Lieve groet,
    Manon

   • #3449
    Sanne Vos
    Deelnemer

     Hoi Maud,

     Er gebeurt zeker veel in jouw leven, pff, respect hoe je daarmee omgaat.

     Mooi hoe je Byron Katie inzet voor de kleine dingen, het toch kunt zien als een oefening voor de echt moeilijke dingen in het leven. Je moeder zo ziek zien worden is echt verdrietig.

     Dat je dan soms toch de meditatie oefening gaat doen op piekermomenten, betekent dat je er al wel aan denkt, en dat is de allerbelangrijkste stap in mijn ogen.

     Heel veel sterkte voor jou, je moeder en iedereen om je moeder heen.

     Jolien ligt een paar dagen onder de wol, maar ook heel veel sterkte en de hartelijke groeten van haar natuurlijk!

     Warme groeten Sanne

   Weergave van 2 reactie threads
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.