Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #3798
   Mari van de Ven
   Deelnemer

    Beste allen,

    Met de UI als metafoor ben ik op mijn manier bezig geweest om alle laagjes te verkennen om bewust bij mijn intuïtie uit te komen. De omgekeerde weg naar impact verliep donderdag in sneltrein vaart.
    Wat een bijzondere ervaring was dit met het paard als co-coach.

    Ik ben gewend alles voor te bereiden en omdat we niet wisten wat de donderdag ons zou brengen, ben ik het volledig open aan gegaan.
    Het nadeel van alles voorbereiden maakt mijn handelen in moeilijke situatie minder flexibel. Om controle te houden focus ik teveel vanuit mijn hoofd op mijn voorbereiding en gewenste resultaat.
    Ik maak het dan wel mee dat ik op die momenten signalen meestal wel opmerk, maar er niet adequaat op anticipeer, waardoor de controle op het proces verloren gaat en het(mijn) gewenst resultaat niet of gedeeltelijk wordt bereikt.

    Daarom ben ik bezig in deze training om balans te krijgen tussen hoofd en buik om op de momenten dat het spannend wordt te kunnen vertrouwen op mijn intuïtie.

    Bij het contact maken met het paard om verbinding te krijgen was ik wat gespannen. Niet bang voor het paard, maar de confrontatie met mijn innerlijke prestatiedrang ‘het moet wel lukken’.
    Het was duidelijk dat het paard deze spanning merkte en als reactie een stapje terug deed.
    Hoewel ik er steeds makkelijker mee ben leren omgaan, blijft bij prestatiemomenten faalangst altijd de kop op steken.

    Gaande weg de dag ging het verbinding maken met het paard steeds makkelijker, steeg mijn zelfvertrouwen en leidde dit tot de ultieme uitdaging om het paard los te laten volgen.
    Dit was een geweldig moment.
    De situatie die daarop volgde(oogcontact tussen paard en Leen) bevestigde mij dat je alert moet blijven en verbinding houden geen automatisme is.
    Ik moet dus tijdens het proces aandacht blijven besteden aan verbinding houden. Dit is voor nu mijn grootste inzicht van de donderdag.

    Het elkaar respecteren en de ruimte geven om te leren geeft vertrouwen en waardeer ik enorm in ieder van jullie met een geduldige Jolien die dit mogelijk maakt.
    Jolien, je hebt met ‘PaardenInzicht’ een waardevol element toegevoegd aan de leergang.

    Groet,
    Mari

  Weergave van 0 reactie threads
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.