Zie je geen cursusinhoud staan? Log dan eerst in via Mijn account.

Naar de Kern – in de natuur

Wat fijn dat je een kerndag in de natuur gaat doen. De meeste deelnemers ervaren deze dag als een waardevol cadeau voor zichzelf. Ik ben nieuwsgierig hoe jij dit gaat ervaren.

Je loopt de kerndag in de natuur in je eentje. Maar toch ook is er een gezamenlijke energie, omdat je met zoveel mogelijk mensen van je groep tegelijkertijd loopt. Jullie dag is volgens planning op zaterdag 11 juli 2020, van 10-17.00 uur.

Wanneer je op een ander moment gaat lopen horen we dat graag. Zodat we je de audio’s en het kernpakket bijtijds kunnen sturen.

En zodat we ook op dát moment met onze gedachten bij jou kunnen zijn!

Tijdens de kerndag ga je aan de hand van een concrete vraag de stilte in. Sta je voor een belangrijke zakelijke of persoonlijke keuze, dan is het passend om deze dag daarvoor te gebruiken. Is er in de eerdere module een thema helder geworden dat aandacht vraagt, dan is het mooi om dit mee te nemen.

Je begint dus met een startvraag in je boekje.
Je kunt deze vraag formuleren in een “hoe”-vraag of een “wat-maakt-dat-“vraag. Als je een helder doel hebt maar wil ontdekken wat je nog tegenhoudt om daarvoor te gaan, kan dat ook het vertrekpunt zijn: “wat belemmert me om…” of “wat houdt me nog tegen om..”

Bespreek je startvraag van tevoren met je buddy, om hem scherper te krijgen.

Ga dan een dag naar een plek in de natuur waar je een dag wandelend kunt doorbrengen. Strand, duinen, bos, heide. Een wandeling van maximaal 7 kilometer is meer dan genoeg, het gaat niet om de sportieve prestatie. Het is het beste om een plek te kiezen die niet helemaal vreemd voor je is en waarvan je weet dat het er rustig is. Maar een mooi natuurgebied op je vakantieadres kan natuurlijk ook.

Envelop en audio’s

 • De dikke envelop die je krijgt toegestuurd is jouw coach van de dag. Laat alles dicht, totdat je begint met je wandeling.
 • In die envelop zitten een aantal kleinere enveloppen met oefeningen, die je op gezette tijden open maakt.
 • Bij een aantal oefeningen hoort een audio. Hiervoor krijg je vlak voordat je gaat lopen een link naar Soundcloud.
 • Voor het geval je geen bereik hebt, sturen we je de audio’s ook per app. Je kunt deze dan ‘s ochtends voordat je gaat wandelen, op je mobiel opslaan. Weet je niet precies hoe dat werkt, neem contact op met Maartje (maartje@kernzaken.nl of 06-25197541)

Praktische details

 • Neem behalve de envelop een rugzakje met schrijfblok en/of je intuïtiedagboek en pen mee. Schrijf daar vast de centrale vraag in die je voor deze dag gekozen hebt.
 • Neem je telefoon – met oortjes – mee en zorg dat hij goed opgeladen is. Neem eventueel een extra powerbank mee, voor het geval dat de accu snel leeg gaat.
 • Zorg voor wat te eten en genoeg te drinken.
 • Iets om buiten op te kunnen zitten (zeiltje of vuilniszak) is wel prettig. Bij regen is het ook handig dat je een kleine, inklapbare paraplu in je rugzak stopt. Dan kun je ook schrijven als het regent (niet erg handig met één hand, dat weten we; we hopen op een stralend zonnige dag!)
 • Zorg dat je de wandeldag om 10.00 uur kunt beginnen met de eerste envelop. De opdracht is om de hele dag alleen en in stilte door te brengen. Andere mensen tegenkomen (bijv. In een restaurant voor de lunch) is geen probleem, maar beperk je tot de noodzakelijke communicatie.
 • De dag is rond 17.00 uur afgerond.
 • Lunchen doe je op een moment dat het jou uitkomt, buiten of ergens binnen.
 • De enveloppen wijzen je de weg.
 • Heb je gedurende de dag ergens (praktische) hulp bij nodig waarin wij kunnen ondersteunen, neem dan contact op met Jolien op 0616290117 of met Maartje op 06-25197541.
 • Houd de avond na de kerndag het liefst helemaal vrij, zodat je alles rustig kunt laten bezinken.
 • Leuk als je op de dag zelf een foto in de groepsapp plaatst.

We wensen je nu vast een hele mooie dag toe, en lopen in gedachten met je mee!

Met hartelijke groet,

Jolien Slavenburg


[/student]

Categories: deelnemer