Zie je geen cursusinhoud staan? Log dan eerst in via Mijn account.

Hoofdmodule Leiderschap in Transitie 2022

Welkom bij Kernzaken. Wat fijn dat je op reis gaat samen met ons.

Op deze pagina vind je het de agenda, de verschillende modules en het ‘spoorboekje’ van het programma Leiderschap in Transitie. Er komen steeds meer rode linkjes in dit spoorboekje te staan, dat betekent dat er dan weer nieuw materiaal voor je klaar staat. Uiteraard ontvang je dan ook een mailtje om je dat te vertellen.

Agenda 2022

Zodra beschikbaar, volgt hier de agenda gedurende het hele programma. We vragen je dan uiteraard om alle data te checken en over te nemen in je eigen agenda?

De modules 

Dit zijn de modules die voor je open komen te staan gedurende het programma:

  • Leiderschap in Transitie 2022 (de hoofdmodule, daar zit je nu in)
  • Leiderschap in Transitie – Bewustzijnstraining
  • Lichaamsbewustzijn
  • Action Learning
  • Kernzaken modellen en uitgangspunten
  • De Bibliotheek met literatuur en artikelen. Druk op de rode link om vast te grasduinen in deze (vrijwillige) module, en wanneer je wil, lekker te gaan lezen. Wanneer je behoefte hebt aan een tip, vraag gerust.

Wisselen van module
Wil je van een hoofdstuk uit een bepaalde module naar een hoofdstuk uit een andere module, dan doe je dat via de knop Mijn Cursussen, in de witte bovenbalk.

groen blad met druppel

Het spoorboekje

Om je weg te kunnen vinden in de verschillende modules en hoofdstukken, schetsen we hier de route die we gedurende dit programma ‘officieel’ volgen. Waarbij opgemerkt dat het pad naar intuïtief leiderschap een pad is dat je zelf al lopende maakt. Het is als een pelgrimstocht, de route die jij volgt is per definitie de beste route voor jou!

Hier alvast de programma onderdelen die de revue gaan passeren op een rij. Deze modules zetten we voor je open als ze aan de beurt zijn.

1. Introductie
In de introductie lees je wat dit programma je gaat brengen, en hoe je dat aan kunt pakken.

2. Individueel startgesprek
Tijdens het startgesprek bespreek je het HBM ACT-assessment en de 360-graden feedback, stel je je doelen scherp en formuleer je resultaatsgebieden.

3. Eigen tijd – informatie over de ACT competenties
Wanneer je meer informatie wilt over de ACT, dan vind je dat in dit hoofdstuk.

4. Eigen tijd wat is intuïtie?
Wanneer je wilt weten wat intuïtie nu eigenlijk is, en hoe je er gebruik van kunt maken, lees dan dit hoofdstuk.

5. Eigen tijd – Bewustzijnstraining
In het webinar vertellen we je meer over hoe de Bewustzijnstraining jou tot nut kan zijn.

6. Webinar – Ruimte creëren voor verstilling
Tijdens het webinar Ruimte creëren voor verstilling, met onze meditatiedocent Sanne Vos vertellen we je over het hoe en waarom van verstillen.

7. De extra module Lichaamsbewustzijn
Er is veel mogelijk op meditatiegebied. In de extra module Lichaamsbewustzijn die we voor je gemaakt hebben, kun je naar believen snuffelen en onderzoeken wat past bij jou. Over deze module sturen we je geen herinneringsmailtjes, meld je vooral bij Sanne Vos als je extra ondersteuning of advies kunt gebruiken.

8. Live dag 1 en 2 ‘Ik, rol en omgeving’

  • In de uitnodiging vind je de vooropdracht voor de eerste twee live trainingsdagen.
  • In de terugblik vind je alle behandelde stof.

9. Groepscoaching
Tijdens de eerste groepscoaching bespreek je je eigen Action Learning Plan en kijk je mee naar het plan van de andere deelnemers. Je vind de theorie in de module Action Learning, evenals het plan van aanpak om je eigen plan te maken.
In deze link vind je straks elkaars ingevulde Action Learning Plannen.

10. Webinar Expert-intuitie
Tijdens dit webinar leer je meer te vertrouwen op je intuïtie in de gebieden waar jij je ‘vlieguren’ allang in hebt gemaakt. Ook leer je hoe je kunt putten uit de expert-intuitie van anderen.

11. Webinar Charge & Unwind
Onderzoek je eigen manier van charge and unwind (opladen en ontladen) tijdens dit webinar, om zo meer balans te creëren in je leven.

12. Webinar – talenten en waarden
Tijdens dit webinar kijken we naar onze waarden en drijfveren, en naar de overtuigingen eronder. We onderzoeken wanneer we onze koe- en onze dolfijnkracht gebruiken.

13. Eigen tijd – Verbindend leiderschap
In dit hoofdstuk staan we eerst stil bij verbindend leiderschap in de praktijk. Daarna krijg je, met behulp van een audio, voor jezelf helder hoe je jouw boodschap kunt communiceren, zelfs door alle weerstand heen, zo dat je draagvlak creëert.

14. Live dag 3 ‘Anderen meenemen in complexe situaties’
Tijdens deze dag staan de volgende thema’s centraal: Leiderschap nemen in uitdagende situaties of uitdagende interacties met anderen; Omgaan met weerstand en draagvlak creëren; Charismatisch leiderschap versterken. 

  • In de uitnodiging vind je de vooropdracht.
  • In de terugblik vind je alle behandelde stof.

15. Groepscoaching 2
Voorafgaand aan de tweede groepscoaching stel je je Action Learning Plan bij. 

16. Slot-coaching 1 op 1
Voorafgaand aan de slot-coaching maak je een evaluatie voor jezelf (en voor ons) aan de hand van een aantal vragen. 

Warme groet, Jolien Slavenburg

Categories: deelnemer