Zie je geen cursusinhoud staan? Log dan eerst in via Mijn account.

Hoofdmodule Leiderschap in Transitie 2021

Welkom bij Kernzaken.

Op deze pagina vind je de agenda, de modules en het spoorboekje van het programma Leiderschap in Transitie.

Agenda 2021

Dit is de agenda gedurende het hele programma. Wil je alle data checken en overnemen in je eigen agenda?

Het spoorboekje

Om je weg te kunnen vinden in de verschillende modules en hoofdstukken, schetsen we hier de route die we gedurende dit programma ‘officieel’ volgen. Waarbij opgemerkt dat het pad naar intuïtief leiderschap een pad is dat je zelf al lopende maakt. Het is als een pelgrimstocht, de route die jij volgt is per definitie de beste route voor jou!

1. Introductie
In de introductie lees je wat dit programma je gaat brengen, en hoe je dat aan kunt pakken.

2. Individueel startgesprek
Tijdens het startgesprek bespreek je het HBM ACT-assessment en de 360-graden feedback, stel je je doelen scherp en formuleer je resultaatsgebieden.

3. Eigen tijd – informatie over de ACT competenties
Wanneer je meer informatie wilt over de ACT, dan vind je dat in dit hoofdstuk.

4. Eigen tijd wat is intuïtie?
Wanneer je wilt weten wat intuïtie nu eigenlijk is, en hoe je er gebruik van kunt maken, lees dan dit hoofdstuk.

5. Eigen tijd – Bewustzijnstraining
In het webinar vertellen we je er meer over, maar begin gerust vast met de homepage van de Bewustzijnstraining en de eerste drie lessen eruit.

6. Webinar – Ruimte creëren voor verstilling
Tijdens het webinar Ruimte creëren voor verstilling, met onze meditatiedocent Sanne Vos vertellen we je over het hoe en waarom van verstillen.
Ook maken we nu een echt begin met de Bewustzijnstraining die we voor dit programma hebben gemaakt. We sturen je gedurende dit programma elke paar weken een mailtje met een nieuwe audioles of meditatie.

7. De extra module Lichaamsbewustzijn
Er is veel mogelijk op meditatiegebied. In de extra module Lichaamsbewustzijn die we voor je gemaakt hebben, kun je naar believen snuffelen en onderzoeken wat past bij jou. Over deze module sturen we je geen herinneringsmailtjes, meld je vooral bij Sanne Vos als je extra ondersteuning of advies kunt gebruiken.

8. Live dag 1 en 2 ‘Ik, rol en omgeving’

  • In de uitnodiging vind je de vooropdracht voor de eerste twee live trainingsdagen.
  • In de terugblik vind je alle behandelde stof.
  • De Bibliotheek met literatuur en artikelen staat voor je open. Voor als je je meer wilt verdiepen in de achtergronden van werken vanuit je intuïtie of over meditatie.
  • De Kernzaken modellen, oftewel de uitgangspunten van waaruit we werken, staan voor je open. Kort maar krachtig geformuleerd en uitgebeeld. Een deel hiervan behandelen we tijdens dag 1 en 2.

9. Groepscoaching
Tijdens de eerste groepscoaching bespreek je je eigen Action Learning Plan en kijk je mee naar het plan van de andere deelnemers. Je vind de theorie over Action Learning in de module Action Learning, evenals het plan van aanpak om je eigen plan te maken.
In deze link vind je elkaars ingevulde Action Learning Plannen.

10. Webinar Expert-intuitie
Tijdens dit webinar leer je meer te vertrouwen op je intuïtie in de gebieden waar jij je ‘vlieguren’ allang in hebt gemaakt. Ook leer je hoe je kunt putten uit de expert-intuitie van anderen.

11. Webinar Charge & Unwind
Onderzoek je eigen manier van charge and unwind (opladen en ontladen) tijdens dit webinar, om zo meer balans te creëren in je leven.

12. Webinar – talenten en waarden
Tijdens dit webinar kijken we naar onze waarden en drijfveren, en naar de overtuigingen eronder. We onderzoeken wanneer we onze koe- en onze dolfijnkracht gebruiken.

13. Eigen tijd – Verbindend leiderschap
In dit hoofdstuk staan we eerst stil bij verbindend leiderschap in de praktijk. Daarna krijg je, met behulp van een audio, voor jezelf helder hoe je jouw boodschap kunt communiceren, zelfs door alle weerstand heen, zo dat je draagvlak creëert.

14. Live dag 3 ‘Anderen meenemen in complexe situaties’
Tijdens deze dag staan de volgende thema’s centraal: Leiderschap nemen in uitdagende situaties of uitdagende interacties met anderen; Omgaan met weerstand en draagvlak creëren; Charismatisch leiderschap versterken. 

15. Groepscoaching 2
Voorafgaand aan de tweede groepscoaching stel je je Action Learning Plan bij. Dit is de link.

16. Slot-coaching 1 op 1
Voorafgaand aan de slot-coaching maak je een evaluatie voor jezelf (en voor ons) aan de hand van een aantal vragen. Dit is de link.

De modules 

Dit zijn de modules die voor je open staan (of komen te staan) gedurende het programma:

Wisselen van module
Wil je van een hoofdstuk uit een bepaalde module naar een hoofdstuk uit een andere module, dan doe je dat via de knop Mijn Cursussen, in de witte bovenbalk.

Warme groet, Jolien Slavenburg

Startgesprek met Jolien Slavenburg

Webinar – Ruimte creëren voor verstilling

Webinar – Je talenten en waarden

Eigen tijd – HBM ACT competenties

Eigen tijd – Verbindend leiderschap

Groepscoaching 1 – met Action Learning Plannen

Categories: deelnemer